Pihenő útközben
Việt Nam 2018

Hội An 1.


Hue-ból Hoi Anba busszal mentünk. Amikor beállt a busz, teljesen gyanútlanul felszálltam, és ülések helyett ágyakat láttam. ? Nekem teljesen új volt a fekvőbusz fogalma, így nézett ki belülről:

A 137 km-t 4 óra alatt tettük meg, így még jól is jött, hogy ki lehetett nyújtózni!A közlekedés továbbra is botrányos, egyszerűen nem értem, hogy miért nem láttam még balesetet… Még megfigyelés tárgyát képezi a duda használatának a  szabálya. Azt ugyanis mindenki nyomja, szinte folyamatosan.  Valahol itt lehet a kutya elásva…

Hoi Anba érkezve megrohanták a buszt a taxisok. Mi először elvonultunk, megnéztük a térképen, hogy egyáltalán hol vagyunk, mert lehet, hogy a szállás csak pár száz méterre van… Majd kiválasztottuk azt a sofőrt, aki taxishiénának nem nevezhető módon, egyszerűen ült a kocsijában. Aztán kiderült, hogy ennek mi volt az oka: egy szót sem tudott angolul, és a jogsija is kb. pár napos lehetett. Nagyon lassan haladt, nézte a váltót, amikor váltott, megállt, amikor csörgött a telefon, de azonnal elindította az órát, kezelte a csomagot, szóval nagyon szimpatikus volt!!!
A szállás a nagyon kellemes HT Village Villa. Egy fiatal srác a tulajdonos (Wiu), látszik, hogy ügyel a részletekre, ott van a szeme mindenen. Végtelenül kedves és figyelmes volt mindenki, a szoba makulátlanul tiszta, tágas, óriási ablakokkal:

Ezt is elolvasom:
Nha Trang 2.

A reggelinél mindenre gondoltak, és isteni volt a házi joghurt és a tavaszi tekercs! A délutánt szervezéssel töltöttük: kiderült ugyanis, hogy csak éjszakai busz van Nha Trangba, így itt elveszítünk egy napot +1 éjszakát. :(Ezért okosan kell beosztanunk az időnket. Innen terveztük a kirándulást My Sonba, ami egy napot igénybe vesz, ezért először azt foglaltuk le másnapra és egyúttal megvettük a buszjegyet is Nha Trangba. Így még lesz egy egész napunk is városnézésre Hoi Anban.

Este Krisztián új kedvencénél, Big Momnál vacsoráztunk, aki bánh mit készít. Ez egy ropogós baguette-es szendvics, amibe mindenféle finomságot töltenek: sült húst, disznósajtot, csíkokra vágott sárgarépát és japán retket (daikon), uborkát, salátát, koriandert, mentát és chiliszószt.

Ezt is elolvasom:
115 új faj a Mekong vidékén

Egy “háziasított” francia szendvicsnek nevezném… Nagyon finom, otthon is meg fogjuk csinálni!

Szatmári Gabi (2018. december 23.)


Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Vissza a télbe 2021/01/23
    Több hullámban érkezik nedves, egyre hidegebb levegő hazánk térségébe, emiatt vasárnap estétől visszatér időjárásunk téli jellege. A most még többfelé esőt okozó légörvény vasárnap reggelre elhagyja térségünket, pár órára a nap is kisüt, majd délután újabb légörvény érkezik és ez az esti órákban már többfelé okoz havazást, lehűlést, hatására visszatérünk a télbe.
  • Új hőmérsékleti rekordok születtek (2021.01.22) 2021/01/23
    Az átlagoshoz képest jóval melegebb időjárásnak köszönhetően két új napi hőmérsékleti rekord is született. Pénteken az Északi-középhegység tágabb környezetét leszámítva mindenhol 10 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, sőt a Somogy megyei Nagyatádon 16,5 fokot regisztráltunk, ezzel pedig megdőlt az 1956-ban Ásotthalmon mért 15,5 fokos érték. Így tehát új országos napi legmagasabb maximum-hőmérséklet rekord született. Péntekre […]