Zürich (Forrás: Luis Silva / Pixabay)
Országról országra

Zürich a világ legdrágább városa 2020-ban

Az Economist Intelligence Unit felmérése szerint Zürich, Párizs és Hongkong lett a világ legdrágább városa. A legnagyobb drágulást Teheránban tapasztalták.

A kutatás viszonyítási alapként New Yorkot választotta (=100), és az ott kapható 138 kiválasztott termék árát hasonlította össze a világ különböző városaiban.

A jelenlegi felmérés 2020 szeptemberében készült, és megállapításai során figyelembe veszi a Covid-19 hatását is. Összességében a legnagyobb drágulást Teheránban tapasztalták, amely a 106. helyről a 79. helyre ugrott. Szingapúr és Oszaka ezúttal a rangsorban lejjebb csúszott, előbbiben csökkentek az árak, mert a Covid-19 járvány miatt a külföldi munkavállalók hazautaztak.

A WCOL index (New York = 100)

Az öt legolcsóbb város: Damaszkusz, 22 (Szíria), Taskent, 29 (Üzbegisztán), Lusaka, 30 (Zambia), Caracas, 30 (Venezuela), Almaty, 33 (Kazahsztán). A város neve utáni szám a WCOL index.

Zürich a világ legdrágább városa

Forrás: https://www.statista.com/chart/13279/the-cities-with-the-highest-cost-of-living/


Ezt is elolvasom:
Árad a Szajna Párizsban - fotók
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Hűvös tavasz 2021/04/22
    A hazánk felett átvonuló hidegfront nyomában pénteken már szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt hétfőig jelentős változás nem lesz időjárásunkban, az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható néhol kevés csapadékkal. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. A jövő hét elején, kedden, szerdán, újabb frontrendszer vonul át felettünk, kiadósabb csapadékkal.
  • Továbbra is hiányzik a meleg 2021/04/22
    Bár a már nagyon várt csapadék megérkezett az elmúlt héttől kezdődően, az évszakhoz képest hűvös időjárás azonban a vegetáció fejlődésében eddig egy-két hetes lemaradást okozott. Jelentős felmelegedés a következő pár nap során sem várható, sőt a mai hidegfront lehűlést és péntektől keddig helyenként újabb hajnali fagyokat hoz.