Zürich (Forrás: Luis Silva / Pixabay)
Országról országra

Zürich a világ legdrágább városa 2020-ban

Az Economist Intelligence Unit felmérése szerint Zürich, Párizs és Hongkong lett a világ legdrágább városa. A legnagyobb drágulást Teheránban tapasztalták.

A kutatás viszonyítási alapként New Yorkot választotta (=100), és az ott kapható 138 kiválasztott termék árát hasonlította össze a világ különböző városaiban.

A jelenlegi felmérés 2020 szeptemberében készült, és megállapításai során figyelembe veszi a Covid-19 hatását is. Összességében a legnagyobb drágulást Teheránban tapasztalták, amely a 106. helyről a 79. helyre ugrott. Szingapúr és Oszaka ezúttal a rangsorban lejjebb csúszott, előbbiben csökkentek az árak, mert a Covid-19 járvány miatt a külföldi munkavállalók hazautaztak.

A WCOL index (New York = 100)

Az öt legolcsóbb város: Damaszkusz, 22 (Szíria), Taskent, 29 (Üzbegisztán), Lusaka, 30 (Zambia), Caracas, 30 (Venezuela), Almaty, 33 (Kazahsztán). A város neve utáni szám a WCOL index.

Zürich a világ legdrágább városa

Forrás: https://www.statista.com/chart/13279/the-cities-with-the-highest-cost-of-living/


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Változik itt valami is? 2021/10/25
    Ugyan egy ún. magassági teknő súrol minket északról kedden, de ez sem hoz érdemi változást: a hét hátralevő részében szinte biztosan marad a csendes idő.  
  • Csapokat elzárni! 2021/10/24
    Anticiklon alakítja időjárásunkat, így marad a nyugodt, száraz, kissé hűvös idő.