Việt Nam 2018

Utazás az Emirates-szel


(Ezt vajon így kell írni?)

Végre eljött a nagy nap, és a hidegből elindulhattunk a melegbe!
Az Emirates eddig is nagyon jó választásnak bizonyult, reméljük most sem csalódunk benne!

A Budapest-Dubai utat egy tripla 7-essel tettük meg (Boeing 777-300), amiről annyit érdemes megemlíteni, hogy a világ legnagyobb kéthajtóműves utasszállítója, a létező legnagyobb tolóerejű hajtóművekkel. Az Emirates-nek van egy pár ilyen gépe…

Nem tudom, miért szeretem a repülőket…

Szerencsésen megérkeztünk Dubaiba, útközben megnéztük a mozifilmeket, amikről lemaradtunk az elmúlt hetekben/hónapokban.

A dubai reptéren pedig meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen népszerű a blogom:

A következő meglepetés akkor ért minket, amikor a kapunál ismeretlen okból upgrade-eltek a Business Class-ra. Hirtelen a 41. sorból a 11. sorba kerültünk.Először kicsit megilletődötten fogadtam a turista osztály utáni változást:

Aztán a Moët et Chandon után már egész otthonosan éreztem magam…

A vicc az egészben az, hogy az elmúlt napokban többször is felajánlották, hogy upgrade-eljük a Budapest-Dubaj jegyünket 170.000 Ft/fő áron Business Classra. Erről nyilván lemondtunk… De úgy látszik, ingyen is lehet ilyen lehetőséget kapni, ha az ember makacskodik… A legjobb persze az volt benne, hogy ágyban lehet aludni! (De a kaják, italok és a Bulgari cucokkal teli kis neszeszer sem volt rossz…  ?

Szatmári Gabi (2018. december 19.)


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Hűvös tavasz 2021/04/22
    A hazánk felett átvonuló hidegfront nyomában pénteken már szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt hétfőig jelentős változás nem lesz időjárásunkban, az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható néhol kevés csapadékkal. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. A jövő hét elején, kedden, szerdán, újabb frontrendszer vonul át felettünk, kiadósabb csapadékkal.
  • Továbbra is hiányzik a meleg 2021/04/22
    Bár a már nagyon várt csapadék megérkezett az elmúlt héttől kezdődően, az évszakhoz képest hűvös időjárás azonban a vegetáció fejlődésében eddig egy-két hetes lemaradást okozott. Jelentős felmelegedés a következő pár nap során sem várható, sőt a mai hidegfront lehűlést és péntektől keddig helyenként újabb hajnali fagyokat hoz.