Tudomány

Próbamérések földradarral a Miskolci Egyetem parkjában

A Miskolci Egyetem Geofizikai Tanszékének hallgatói próbaméréseket végeznek egy földradarral az intézmény parkjában.

Szabó Norbert egyetemi docens (b) és a Miskolci Egyetem Geofizikai Tanszékének hallgatói próbaméréseket végeznek egy földradarral az intézmény parkjában 2013. szeptember 6-án.

A vizsgálatokkal a Dinoszauruszcsontok felkutatása földradarral című különleges programot készítik elő, amelyet a szeptember 27-i Kutatók éjszakájára hirdetett meg a geofizikai tanszék. MTI Fotó: Vajda János

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.