Sajóivánka, 2020. október 15. A megáradt Sajó miatt lezárt út Sajóivánka és Sajókaza között 2020. október 15-én. Több utat is lezártak az esőzés utáni áradás miatt Borsodban. MTI/Vajda János
Magyarország

Árvízveszély a Sajón és a Hernádon

Az esőzések miatt III. fokozatú árvízvédelmi készültség van a Sajón és a Hernádon. A megáradt folyók utakat öntöttek el Borsodban.
5 napos csapadékösszeg 2020. október 14-ig, ennyi esőt produkált a legutóbbi légörvény (mm) (forrás: met.hu)
Árvízvédelmi fokozatok 2020. október 16-án (zöld: I. fokú védekezés; sárga: II. fokú védekezés; piros: III. fokú védekezés)
Vízállás Sajószentpéternél (forrás: vizugy.hu)
Putnok, 2020. október 15. A megáradt Sajó miatt lezárt út Putnok és Sajóvelezd között 2020. október 15-én. Több utat is lezártak az esőzés utáni áradás miatt Borsodban. MTI/Vajda János
Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.