Sajóivánka, 2020. október 15. A megáradt Sajó miatt lezárt út Sajóivánka és Sajókaza között 2020. október 15-én. Több utat is lezártak az esőzés utáni áradás miatt Borsodban. MTI/Vajda János
Magyarország

Árvízveszély a Sajón és a Hernádon

Az esőzések miatt III. fokozatú árvízvédelmi készültség van a Sajón és a Hernádon. A megáradt folyók utakat öntöttek el Borsodban.

5 napos csapadékösszeg 2020. október 14-ig, ennyi esőt produkált a legutóbbi légörvény (mm) (forrás: met.hu)
Árvízvédelmi fokozatok 2020. október 16-án (zöld: I. fokú védekezés; sárga: II. fokú védekezés; piros: III. fokú védekezés)
Vízállás Sajószentpéternél (forrás: vizugy.hu)
Putnok, 2020. október 15. A megáradt Sajó miatt lezárt út Putnok és Sajóvelezd között 2020. október 15-én. Több utat is lezártak az esőzés utáni áradás miatt Borsodban. MTI/Vajda János

Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Kecske, káposzta 2021/08/03
    Valamennyire mindenki elégedett lehet a hét hátralévő részének időjárásával. Hogy mit is jelent ez számokban és képekben, kisfilmünkből kiderül!
  • Mérséklődött 2021/08/02
    Elhagyta hazánkat a frontrendszer, mögötte kissé hűvösebb levegő érkezett, emiatt az ország túlnyomó részén mérséklődött a meleg. A folytatásban is marad a mérsékelten meleg idő, csütörtökön akár jelentősebb csapadékkal.