Sajóivánka, 2020. október 15. A megáradt Sajó miatt lezárt út Sajóivánka és Sajókaza között 2020. október 15-én. Több utat is lezártak az esőzés utáni áradás miatt Borsodban. MTI/Vajda János
Magyarország

Árvízveszély a Sajón és a Hernádon

Az esőzések miatt III. fokozatú árvízvédelmi készültség van a Sajón és a Hernádon. A megáradt folyók utakat öntöttek el Borsodban.

5 napos csapadékösszeg 2020. október 14-ig, ennyi esőt produkált a legutóbbi légörvény (mm) (forrás: met.hu)
Árvízvédelmi fokozatok 2020. október 16-án (zöld: I. fokú védekezés; sárga: II. fokú védekezés; piros: III. fokú védekezés)
Vízállás Sajószentpéternél (forrás: vizugy.hu)
Putnok, 2020. október 15. A megáradt Sajó miatt lezárt út Putnok és Sajóvelezd között 2020. október 15-én. Több utat is lezártak az esőzés utáni áradás miatt Borsodban. MTI/Vajda János

Ezt is elolvasom:
Árad a Szajna Párizsban - fotók
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Hűvös tavasz 2021/04/22
    A hazánk felett átvonuló hidegfront nyomában pénteken már szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt hétfőig jelentős változás nem lesz időjárásunkban, az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható néhol kevés csapadékkal. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. A jövő hét elején, kedden, szerdán, újabb frontrendszer vonul át felettünk, kiadósabb csapadékkal.
  • Továbbra is hiányzik a meleg 2021/04/22
    Bár a már nagyon várt csapadék megérkezett az elmúlt héttől kezdődően, az évszakhoz képest hűvös időjárás azonban a vegetáció fejlődésében eddig egy-két hetes lemaradást okozott. Jelentős felmelegedés a következő pár nap során sem várható, sőt a mai hidegfront lehűlést és péntektől keddig helyenként újabb hajnali fagyokat hoz.