Illegális szemétlerakó balatonederics határában (fotó: Arday I.)
Görbe tükör

Balatoni panoráma

Nagy mennyiségű lakossági hulladékot találtunk Balatonederics határában.

Görbe tükör című rovatunkban bemutatjuk a Tapolcai-medence közelében fekvő két település, Balatonederics és Nemesvita közötti illegális szemétlerakót. A kihelyezett tiltótáblák ellenére több konténernyi kommunális hulladék hever a földút mellett.

Illegális szemétlerakó, háttérben a Szent György-hegy. Az alábbi térképen a piros tüske jelöli a szemétlerakó helyét

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.