Illegális szemétlerakó balatonederics határában (fotó: Arday I.)
Görbe tükör

Balatoni panoráma

Nagy mennyiségű lakossági hulladékot találtunk Balatonederics határában.

Görbe tükör című rovatunkban bemutatjuk a Tapolcai-medence közelében fekvő két település, Balatonederics és Nemesvita közötti illegális szemétlerakót. A kihelyezett tiltótáblák ellenére több konténernyi kommunális hulladék hever a földút mellett.

Illegális szemétlerakó, háttérben a Szent György-hegy. Az alábbi térképen a piros tüske jelöli a szemétlerakó helyét


Ezt is elolvasom:
Kerékpárutak a Balaton körül - 3. rész
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Egy öntözésre jó lesz 2021/05/06
    Egy hidegfront érkezik pénteken, így többfelé számíthatunk esőre, záporra. A hétvégétől viszont ismét nyugodt idő várható, és a hőmérséklet is emelkedik majd.
  • Az ideálisnál kevesebb csapadék valószínű 2021/05/06
    A héten még marad a mérsékelten meleg idő, pénteken újabb hidegfronttal, de az ideálisnál kevesebb csapadékkal. A jövő hét elejétől várható jelentős melegedés, ami tovább gyorsítja mind a természetes vegetáció, mind kultúrnövényeink fejlődését. A talaj fölső rétege sokfelé, főleg az ország középső részén száraz, így a meleg mellé csapadék is kellene, de sajnos ebből csak […]