A manipulált videó egy részletének képernyőmentése
Görbe tükör

Igaz vagy hamis?

Számtalan kép, videó terjed a világhálón Földünk különleges helyeiről. Ezek egy része valóban létezik, azonban szép számmal találunk olyanokat is, amelyek a kép vagy a videó manipulálásával készültek, és gyakran a "Hihetetlen helyek, amelyek tényleg léteznek" címmel osztanak meg. Mi most a Görbe tükör c. rovatunkban egy ilyen manipulált videót mutatunk be.

Ha a videót nagyon figyelmesen megnézzük, akkor látható, hogy ugyanazt a sávot többször megismételték a manipulált videóban. Figyelni kell az ismétlődő koncentrikus mintákat és az együtt mozgó autókat!

A Nanpu-híd (Nanpu Bridge) Sanghaj egyik fő hídja, amely összeköti a várost a Huangpu folyón (a Jangce egyik mellékfolyója) Pudong kerülettel.

Nanpu Bridge éjszaka a valóságban (foró: Pixabay / Whei Zhu)

Felhasznált források:

  • https://factly.in/edited-video-is-being-shared-as-visuals-of-roads-from-shanghai-china
  • https://www.facebook.com/groups/foldrajztanarok.klubja
Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.