Címlap Diákoknak Földrajztanítás

Természettudományos Oktatási Szakkiállítás

A Természettudományos Oktatási Szakkiállítás létrehozásában az együttműködés szándéka húzódik meg.

A magyar köznevelési rendszer működési keretei jelentős átalakuláson mennek át napjainkban. E változások közepette is érdemes azonban tudatosítanunk magunkban, hogy az iskolai élet középpontjában a diákjaink érdekében, velük együtt végzett fejlesztő munkánk áll. A Természettudományos Oktatási Szakkiállítás célja, hogy bemutassa azokat az értékeket, amelyet nap mint nap végzett tevékenyésgünk jelent. Ez az érték az, amely a hazai természettudományos oktatást minden ismert nehézségével együtt is hasznossá tette eddig és amely értéket a bekövetkező változások is támogatni szándékoznak.

A Természettudományos Oktatási Szakkiállítás létrehozásában az együttműködés szándéka húzódik meg. A négy szervezet összefogása ezúttal – sajnos mára talán szokatlanul is – nem valami ellen, hanem valami mellett szerveződik. A hazai természettudományos oktatásban számos olyan kezdeményezés létezik, amelyet még a szakmánkon belüli széles nyilvánosság számára is elérhetetlen. Célunk annak a sokszínű értékvilágnak a bemutatása, amely a mindennapok természettudományokat oktató pedagógiai munkájában rejtőzik.

A Természettudományos Oktatási Szakkiállításon tanárok és diákok mutathatják be a természettudományos oktatásban használt módszereiket. Bemutatókat várunk egyszerű poszterek, rövidfilmek, illetve rövid előadások formájában. Ezúttal azonban nem csupán a diákokkal végzett kutatási vagy versenyeredmények, hanem szokványos szakköri órák, sőt tanórai foglalkozások vagy épp egyetlen kísérlet, feladatmegoldási módszerek is bemutatásra kerülhetnek. A rendezvény célja kifejezetten nem az lenne, hogy új dolgok jöjjenek létre, sokkal inkább az, hogy a már működő és eredményes pedagógiai gyakorlatokat mutassuk be. Nem feltétel az sem, ha semmilyen díjat nem nyert korábban a bemutatni kívánt szakmai módszer vagy az ezzel dolgozó diákok sem.

Hogy a kezdeményezés eredményes lehessen, ahhoz csupán értékes idejükből szeretnénk kérni egy kicsit. Minden más feltételt: utazást, étkezést, kiállító helyet, nyilvánosságot és a résztvevő diákok számára némi jutalmat is igyekszünk biztosítania résztvevők számára. A kiállító pedagógusok számára pedig oklevelet állítunk ki, amely hozzájárulhat az új típusú minősítési rendszerben szükséges tanári portfólió értékéhez is.

A kiállítás részleteit az alábbi oldalak illetve a szeptember 28-tól üzemelő http://kiallitas.mabite.info honlap tartalmazza, és itt lehet jelentkezni is.

Rendezők:

  • Eötvös Loránd Fizikai Társulat – Tanári Szakosztály
  • Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete
  • Magyar Kémikusok Egyesülete – Kémia Tanári Szakosztály
  • Kutató Tanárok Országos Szövetsége

Időpont:         2013. október 19.szombat 10:00-16:00

Helyszín:       Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet

1068 Budapest Városligeti fasor 42.

A részletes tájékoztató letölthető pdf formátumban

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.