Diákoknak Ismerd meg!

A JPM Természettudományi Osztályának múzeumpedagógiai ajánlója

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódó, december 19-éig tartó és állandó múzeumpedagógiai programokat ajánlunk.

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódóan december 19-éig:

1. Madarak hasznáról és téli szokásairól
Játékos foglalkozás, melynek keretében a gyűjtemény egyes madárfajainak bemutatását vetített képekkel, filmrészletekkel egészítjük ki. A Herman Ottó emlékév szellemében beszélgetünk költöző és állandó madarainkról, madárvédelemről.
Az ismeretszerzés mellett alkotunk is: a csoport választása szerint újrahasznosított anyagokból madáretető készülhet vagy madárkalácsot készítünk együtt etetőink madárvendégei számára.
Korosztály: 3-6. évfolyamosoknak ajánljuk

2. „Csácsogó madárka”
Verselő-mondókázó természetismereti foglakozás közismert, madár-motívumos gyermekversek, dalok, népdalok felhasználásával. A versek-dalok „madár-szereplők” révén – dióhéjban – a madárfajok felismerésének gyakorlása, viselkedésük megismertetése a cél.
A foglalkozáshoz választható kézművesség: madaras karácsonyfadíszek, karácsonyi ajándékok készítése.
Korosztály: nagycsoportos óvódásoknak, 1-2 évfolyamos iskolásoknak ajánljuk.

3. Madár-mitológia
Természet és kultúrtörténet, madártan és művészet összefüggései dióhéjban – népmesék és mitológiai történetek alapján, vetítéses előadást követően rejtvényes és rajzos feladatok segítségével ismerkedhetnek a gyerekek a madarak jelentőségével a különböző népek hiedelemvilágában. A pedagógus kívánsága szerint magyar népmesekincsünk madárszereplőit, vagy az ókori mitológiák madár-lényeit helyezzük foglalkozásunk fókuszába.
Korosztály: 4-7. évfolyamosoknak ajánljuk.

A foglalkozások részvételi díja (belépővel együtt): 350 Ft/fő . Kézművességgel kiegészített foglakozások díja: 450 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés: varga.agnes@jpm.hu, 213-419.

Az állandó foglalkozásokkal kapcsolatos információk továbbra is a www.pecsimuzeumok.hu honlapon érhetőek el.

fogl1

fogl4


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Mediciklonok közt 2021/01/24
    Egymást érik a mediterrán ciklonok, az első már délnyugati határainknál jár, a következő viszont csak holnap ér el minket. Az előttünk álló éjszaka csak kevesen fog múlni, hogy hol milyen halmazállapot lesz az uralkodó (eső, havas eső vagy hó), helyenként pár tizeden múlhat majd a havazás.
  • Új fővárosi hőmérsékleti rekord (2021.01.23.) 2021/01/24
    2021. január 23-án - a korábbi napokhoz hasonlóan - az átlagnál melegebb volt a levegő. Új fővárosi legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord született, Budapest Pestszentlőrinc-külterületen 7,5 fokot mértünk. Korábban a fővárosban, 1993-ban Budapest Széchenyi-hegy állomáson regisztrált 6,9 fok volt a legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord.