Diákoknak Ismerd meg!

A JPM Természettudományi Osztályának múzeumpedagógiai ajánlója

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódó, december 19-éig tartó és állandó múzeumpedagógiai programokat ajánlunk.

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódóan december 19-éig:

1. Madarak hasznáról és téli szokásairól
Játékos foglalkozás, melynek keretében a gyűjtemény egyes madárfajainak bemutatását vetített képekkel, filmrészletekkel egészítjük ki. A Herman Ottó emlékév szellemében beszélgetünk költöző és állandó madarainkról, madárvédelemről.
Az ismeretszerzés mellett alkotunk is: a csoport választása szerint újrahasznosított anyagokból madáretető készülhet vagy madárkalácsot készítünk együtt etetőink madárvendégei számára.
Korosztály: 3-6. évfolyamosoknak ajánljuk

2. „Csácsogó madárka”
Verselő-mondókázó természetismereti foglakozás közismert, madár-motívumos gyermekversek, dalok, népdalok felhasználásával. A versek-dalok „madár-szereplők” révén – dióhéjban – a madárfajok felismerésének gyakorlása, viselkedésük megismertetése a cél.
A foglalkozáshoz választható kézművesség: madaras karácsonyfadíszek, karácsonyi ajándékok készítése.
Korosztály: nagycsoportos óvódásoknak, 1-2 évfolyamos iskolásoknak ajánljuk.

3. Madár-mitológia
Természet és kultúrtörténet, madártan és művészet összefüggései dióhéjban – népmesék és mitológiai történetek alapján, vetítéses előadást követően rejtvényes és rajzos feladatok segítségével ismerkedhetnek a gyerekek a madarak jelentőségével a különböző népek hiedelemvilágában. A pedagógus kívánsága szerint magyar népmesekincsünk madárszereplőit, vagy az ókori mitológiák madár-lényeit helyezzük foglalkozásunk fókuszába.
Korosztály: 4-7. évfolyamosoknak ajánljuk.

A foglalkozások részvételi díja (belépővel együtt): 350 Ft/fő . Kézművességgel kiegészített foglakozások díja: 450 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés: varga.agnes@jpm.hu, 213-419.

Az állandó foglalkozásokkal kapcsolatos információk továbbra is a www.pecsimuzeumok.hu honlapon érhetőek el.

fogl1

fogl4

Facebook hozzászólás
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Szerző/fordító

Avatar

FoldrajzMagazin

A honlap szerkesztője.

Hozzászólok

Írd ide a hozzászólásodat!

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

  • Winter is ComingWinter is Coming
  • Snow Melts in the AndesSnow Melts in the Andes

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Közel a csúcshoz 2020/10/21
    Meleg levegő van felettünk és a következő napokban még az is érkezik fölénk, emiatt a hőmérséklet csúcsértéke egyre magasabbra emelkedik – a déli országrészben. Északon lesznek tartósabban felhős, ködös területek, ott bizony csak 13, 14 fokot mutatnak majd a hőmérők még délután is. Hőmérsékleti szempontból kettészakad az ország.
  • A helyes fűtéssel sokat tehetünk a légszennyezettség visszaszorításáért 2020/10/21
    A fűtési szezon kezdetén ismét a helyes fűtési technikákra és ezáltal a levegő minőségének megóvására hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. A Fűts okosan! tájékoztató kampány rávilágít a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire és káros hatásaira, emellett minden szükséges információt biztosít a helyes lakossági fűtéssel kapcsolatban.