Diákoknak Ismerd meg!

A JPM Természettudományi Osztályának múzeumpedagógiai ajánlója

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódó, december 19-éig tartó és állandó múzeumpedagógiai programokat ajánlunk.

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódóan december 19-éig:

1. Madarak hasznáról és téli szokásairól
Játékos foglalkozás, melynek keretében a gyűjtemény egyes madárfajainak bemutatását vetített képekkel, filmrészletekkel egészítjük ki. A Herman Ottó emlékév szellemében beszélgetünk költöző és állandó madarainkról, madárvédelemről.
Az ismeretszerzés mellett alkotunk is: a csoport választása szerint újrahasznosított anyagokból madáretető készülhet vagy madárkalácsot készítünk együtt etetőink madárvendégei számára.
Korosztály: 3-6. évfolyamosoknak ajánljuk

2. „Csácsogó madárka”
Verselő-mondókázó természetismereti foglakozás közismert, madár-motívumos gyermekversek, dalok, népdalok felhasználásával. A versek-dalok „madár-szereplők” révén – dióhéjban – a madárfajok felismerésének gyakorlása, viselkedésük megismertetése a cél.
A foglalkozáshoz választható kézművesség: madaras karácsonyfadíszek, karácsonyi ajándékok készítése.
Korosztály: nagycsoportos óvódásoknak, 1-2 évfolyamos iskolásoknak ajánljuk.

3. Madár-mitológia
Természet és kultúrtörténet, madártan és művészet összefüggései dióhéjban – népmesék és mitológiai történetek alapján, vetítéses előadást követően rejtvényes és rajzos feladatok segítségével ismerkedhetnek a gyerekek a madarak jelentőségével a különböző népek hiedelemvilágában. A pedagógus kívánsága szerint magyar népmesekincsünk madárszereplőit, vagy az ókori mitológiák madár-lényeit helyezzük foglalkozásunk fókuszába.
Korosztály: 4-7. évfolyamosoknak ajánljuk.

A foglalkozások részvételi díja (belépővel együtt): 350 Ft/fő . Kézművességgel kiegészített foglakozások díja: 450 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés: varga.agnes@jpm.hu, 213-419.

Az állandó foglalkozásokkal kapcsolatos információk továbbra is a www.pecsimuzeumok.hu honlapon érhetőek el.

fogl1

fogl4


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Aktív légkör 2021/04/20
    Továbbra is labilis a légkör fölöttünk. A gomolyfelhőkből ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Nagyon közel leszünk a 20 fokhoz.
  • Ambiciózusabb éghajlatvédelmi intézkedések szükségesek az üvegházhatású gázok rekordmagas szintjének csökkentése érdekében 2021/04/20
    António Guterres, az ENSZ főtitkára és Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára április 19-én közösen bemutatták a globális éghajlat 2020-as állapotáról szóló értékelőt. A végleges jelentés frissíti a 2020 decemberében kiadott előzetest. Az időzítés most sem volt véletlen, közvetlenül az Egyesült Államok elnöke által a Föld napjára, április 22-ére összehívott klímacsúcs előtt tartották a sajtótájékoztatót. […]