Diákoknak Ismerd meg!

A JPM Természettudományi Osztályának múzeumpedagógiai ajánlója

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódó, december 19-éig tartó és állandó múzeumpedagógiai programokat ajánlunk.

A Madarak földön-égen kiállításhoz kapcsolódóan december 19-éig:

1. Madarak hasznáról és téli szokásairól
Játékos foglalkozás, melynek keretében a gyűjtemény egyes madárfajainak bemutatását vetített képekkel, filmrészletekkel egészítjük ki. A Herman Ottó emlékév szellemében beszélgetünk költöző és állandó madarainkról, madárvédelemről.
Az ismeretszerzés mellett alkotunk is: a csoport választása szerint újrahasznosított anyagokból madáretető készülhet vagy madárkalácsot készítünk együtt etetőink madárvendégei számára.
Korosztály: 3-6. évfolyamosoknak ajánljuk

2. „Csácsogó madárka”
Verselő-mondókázó természetismereti foglakozás közismert, madár-motívumos gyermekversek, dalok, népdalok felhasználásával. A versek-dalok „madár-szereplők” révén – dióhéjban – a madárfajok felismerésének gyakorlása, viselkedésük megismertetése a cél.
A foglalkozáshoz választható kézművesség: madaras karácsonyfadíszek, karácsonyi ajándékok készítése.
Korosztály: nagycsoportos óvódásoknak, 1-2 évfolyamos iskolásoknak ajánljuk.

3. Madár-mitológia
Természet és kultúrtörténet, madártan és művészet összefüggései dióhéjban – népmesék és mitológiai történetek alapján, vetítéses előadást követően rejtvényes és rajzos feladatok segítségével ismerkedhetnek a gyerekek a madarak jelentőségével a különböző népek hiedelemvilágában. A pedagógus kívánsága szerint magyar népmesekincsünk madárszereplőit, vagy az ókori mitológiák madár-lényeit helyezzük foglalkozásunk fókuszába.
Korosztály: 4-7. évfolyamosoknak ajánljuk.

A foglalkozások részvételi díja (belépővel együtt): 350 Ft/fő . Kézművességgel kiegészített foglakozások díja: 450 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés: varga.agnes@jpm.hu, 213-419.

Az állandó foglalkozásokkal kapcsolatos információk továbbra is a www.pecsimuzeumok.hu honlapon érhetőek el.

fogl1

fogl4

Facebook hozzászólás

A Földrajz Magazinon több mint 1500 bejegyzés, cikk olvasható. 2019-ben még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, hogy támogassa 300 Ft-tal a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Szerző/fordító

Avatar

FoldrajzMagazin

A honlap szerkesztője.

Hozzászólok

Írd ide a hozzászólásodat!

Tudná 300 Ft-tal támogatni magazinunkat?

A Földrajz Magazinon több mint 1500 bejegyzés, cikk olvasható. 2019-ben még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, hogy támogassa 300 Ft-tal a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

Powered by Theme Mason

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Gyenge hidegfront 2020/01/18
    Gyenge hidegfront érkezik, de mire eléri a Duna vonalát, meg is szűnik. Csapadék a Dunántúlon várható. Ez havazás formájában érkezik, majd a Nyugat-Dunántúlon havas esőbe vált át. Mivel 0 fok felett lesz itt a csúcsérték, ez nem marad meg.
  • Hidegfront kevés hóval 2020/01/17
    Szombaton az ország nagyobb részén folytatódik a borult, párás, ködös idő. A Nyugat-Dunántúlon késő délutántól havazás kezdődik.