Fotó: https://news.gallup.com
Társadalom - népek, kultúrák

A migránsokat leginkább és legkevésbé elfogadó országok

A Gallup kutatásai szerint a világ egyre kevésbé fogadja be a migránsokat. A világon számos EU-ország tartozik a migránsokat legkevésbé elfogadó országok közé, ilyen Magyarország, Horvátország, Lettország és Szlovákia.

Migrant Acceptance Index meghatározásához három kérdést tettek fel 2019-ben 145 országban. A válaszadóktól azt kérdezték, hogy szerintük:

jó vagy rossz, ha az országukban, a szomszédjukban migránsok élnek vagy a családjukba házasodnak.

Míg Kelet-Közép-Európában több EU-ország került a lista legaljára, addig Kanada került az élre, a lehető legmagasabb, 9,0-as értékből 8,46-os pontszámmal. Izland a világ második legbefogadóbb országa 8,41-es pontszámmal, a harmadik pedig Új-Zéland.

Magyarország a 145 ország közül a 144. helyre kerül 1,64 ponttal.

A migránsok között sok problémás, az integrációra képtelen ember is akad, azonban azt is érdemes tudni, hogy

annak a BioNTech cégnek az alapítói is migránsok, amelyik cég vakcinájáért, sorban állnak a világ országai.

Uğur Şahin és Özlem Türeci – két kiváló, középkorú, török származású német állampolgár. A férj (Uğur Şahin) kisgyermekként került az apjához, aki a kölni Ford-gyárban dolgozott. Az apja azokhoz az első-második generációs vendégmunkásokhoz tartozott, akik Törökországból, Görögországból, Spanyolországból, Jugoszláviából még a 20. század hatvanas évei körül mentek Németországba.

Forrás:https://news.gallup.com/poll/320678/world-grows-less-accepting-migrants.aspx

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.