Fotó: https://news.gallup.com
Társadalom - népek, kultúrák

A migránsokat leginkább és legkevésbé elfogadó országok

A Gallup kutatásai szerint a világ egyre kevésbé fogadja be a migránsokat. A világon számos EU-ország tartozik a migránsokat legkevésbé elfogadó országok közé, ilyen Magyarország, Horvátország, Lettország és Szlovákia.

Migrant Acceptance Index meghatározásához három kérdést tettek fel 2019-ben 145 országban. A válaszadóktól azt kérdezték, hogy szerintük:

jó vagy rossz, ha az országukban, a szomszédjukban migránsok élnek vagy a családjukba házasodnak.

Míg Kelet-Közép-Európában több EU-ország került a lista legaljára, addig Kanada került az élre, a lehető legmagasabb, 9,0-as értékből 8,46-os pontszámmal. Izland a világ második legbefogadóbb országa 8,41-es pontszámmal, a harmadik pedig Új-Zéland.

Magyarország a 145 ország közül a 144. helyre kerül 1,64 ponttal.

A migránsok között sok problémás, az integrációra képtelen ember is akad, azonban azt is érdemes tudni, hogy

annak a BioNTech cégnek az alapítói is migránsok, amelyik cég vakcinájáért, sorban állnak a világ országai.

Uğur Şahin és Özlem Türeci – két kiváló, középkorú, török származású német állampolgár. A férj (Uğur Şahin) kisgyermekként került az apjához, aki a kölni Ford-gyárban dolgozott. Az apja azokhoz az első-második generációs vendégmunkásokhoz tartozott, akik Törökországból, Görögországból, Spanyolországból, Jugoszláviából még a 20. század hatvanas évei körül mentek Németországba.

Forrás:https://news.gallup.com/poll/320678/world-grows-less-accepting-migrants.aspx

Ezt is elolvasom:
Németország lakosságának száma 978 ezer fővel nőtt tavaly

Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Az olvadás 2021/01/19
    A következő napokban megszűnnek a fagyok, és a havazást is felváltja majd az eső, emiatt az utóbbi napokban kialakult (illetve az éjszaka még kialakuló) hóréteg olvadásnak indul.
  • Többhetes európai anomália előrejelzés 2021/01/19
    A várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliát bemutató térképek a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) valószínűségi előrejelzései alapján készülnek, és négy hétre előre szemléltetik – heti bontásban, heti átlagértékekkel – a 20 éves modellklímától vett várható eltéréseket.