Fotó: https://news.gallup.com
Társadalom - népek, kultúrák

A migránsokat leginkább és legkevésbé elfogadó országok

A Gallup kutatásai szerint a világ egyre kevésbé fogadja be a migránsokat. A világon számos EU-ország tartozik a migránsokat legkevésbé elfogadó országok közé, ilyen Magyarország, Horvátország, Lettország és Szlovákia.

Migrant Acceptance Index meghatározásához három kérdést tettek fel 2019-ben 145 országban. A válaszadóktól azt kérdezték, hogy szerintük:

jó vagy rossz, ha az országukban, a szomszédjukban migránsok élnek vagy a családjukba házasodnak.

Míg Kelet-Közép-Európában több EU-ország került a lista legaljára, addig Kanada került az élre, a lehető legmagasabb, 9,0-as értékből 8,46-os pontszámmal. Izland a világ második legbefogadóbb országa 8,41-es pontszámmal, a harmadik pedig Új-Zéland.

Magyarország a 145 ország közül a 144. helyre kerül 1,64 ponttal.

A migránsok között sok problémás, az integrációra képtelen ember is akad, azonban azt is érdemes tudni, hogy

annak a BioNTech cégnek az alapítói is migránsok, amelyik cég vakcinájáért, sorban állnak a világ országai.

Uğur Şahin és Özlem Türeci – két kiváló, középkorú, török származású német állampolgár. A férj (Uğur Şahin) kisgyermekként került az apjához, aki a kölni Ford-gyárban dolgozott. Az apja azokhoz az első-második generációs vendégmunkásokhoz tartozott, akik Törökországból, Görögországból, Spanyolországból, Jugoszláviából még a 20. század hatvanas évei körül mentek Németországba.

Forrás:https://news.gallup.com/poll/320678/world-grows-less-accepting-migrants.aspx

Ezt is elolvasom:
Évente 25 millió menekült hagyja el otthonát az éghajlatváltozás miatt

Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Hűvös tavasz 2021/04/22
    A hazánk felett átvonuló hidegfront nyomában pénteken már szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt hétfőig jelentős változás nem lesz időjárásunkban, az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható néhol kevés csapadékkal. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. A jövő hét elején, kedden, szerdán, újabb frontrendszer vonul át felettünk, kiadósabb csapadékkal.
  • Továbbra is hiányzik a meleg 2021/04/22
    Bár a már nagyon várt csapadék megérkezett az elmúlt héttől kezdődően, az évszakhoz képest hűvös időjárás azonban a vegetáció fejlődésében eddig egy-két hetes lemaradást okozott. Jelentős felmelegedés a következő pár nap során sem várható, sőt a mai hidegfront lehűlést és péntektől keddig helyenként újabb hajnali fagyokat hoz.