Címlap Gazdaság - adatok, tények, prognózisok Magyarország

Rekord évet zárt a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. (BSZL) árbevétele 2015-ben 17 százalékkal meghaladta az előző év értékesítését, megközelítette a 2,25 milliárd forintot, ami rekord a cég életében.

A Budapest Dokk minden szolgáltatási területén jelentős volt a fellendülés. A bérraktár és -iroda kapacitásokat gyakorlatilag 100 százalékban igénybe vették az ügyfelek.

A kikötőben 1067 hajó kötött ki, és az előző évinél 1722-vel több, mintegy 23 ezer vasúti kocsi rakodott 2015-ben. Közép-Európa egyik legnagyobb trimodális központjában a konténer-forgalom mintegy 30 ezerrel, 342 ezer TEU-ra (egység konténer) nőtt. A szabadkikötő Ro-ro terminálján csaknem 15 ezer magyarországi gyártású személyautót raktak hajóra.

A társaság fejlődése lehetővé tette több mint 100 új munkahely megteremtését, így jelenleg a BSZL területén működő magyar és nemzetközi logisztikai és szállítmányozó vállalkozások több mint 700 embert foglalkoztatnak.

A Budapest Dokk területén 2015-ben befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósult 3,5 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés, elkészültek a csepeli közlekedést tehermentesítő utak, új hajóállások épültek, megerősítették a partfalakat. Korszerűsítették a térburkolatokat, a vasúti vágányrendszereket, kialakítottak egy 20 000 négyzetméteres kamionparkolót, egy 4000 négyzetméteres raktárt és 1000 négyzetméter irodát magában foglaló új logisztikai csarnokot is.
Folytatják a fejlesztéseket, 50 ezer négyzetméternyi raktár-komplexum megépítéséről folytatnak tárgyalásokat, az internetes kereskedelmet kiszolgáló fejlesztéseket is terveznek. A társaság idei tervében még legalább egy új raktárcsarnok átadása szerepel. A cél a Budapest Dokk Budapest első city-logisztikai központjává fejlesztése.

Ezt is elolvasom:
A Sagrada Familia

A több mint 100 hektáron működő társaság az elmúlt években csaknem 15 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, így jelenleg 100 ezer négyzetméternyi korszerű, konténeres árukezelésre alkalmas tárolóval rendelkezik. A bérraktárak kapacitása meghaladja a 80 ezer négyzetmétert. A kikötőben egyszerre 21 hajó tud rakodni.

 


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Aktív légkör 2021/04/20
    Továbbra is labilis a légkör fölöttünk. A gomolyfelhőkből ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Nagyon közel leszünk a 20 fokhoz.
  • Ambiciózusabb éghajlatvédelmi intézkedések szükségesek az üvegházhatású gázok rekordmagas szintjének csökkentése érdekében 2021/04/20
    António Guterres, az ENSZ főtitkára és Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára április 19-én közösen bemutatták a globális éghajlat 2020-as állapotáról szóló értékelőt. A végleges jelentés frissíti a 2020 decemberében kiadott előzetest. Az időzítés most sem volt véletlen, közvetlenül az Egyesült Államok elnöke által a Föld napjára, április 22-ére összehívott klímacsúcs előtt tartották a sajtótájékoztatót. […]