Címlap Fenntartható fejlődés Globális problémák, fenntartható fejlődés

A leghatékonyabban előállítható állati fehérjeforrás?

A wriggly ehető lárvái talán nem is olyan sokára megtalálhatóak lesznek az áruházak polcain.

A wriggly ehető lárvái talán nem is olyan sokára megtalálhatóak lesznek az áruházak polcain. Mivel előállításuk fenntarthatóbb a csirke, a marha, a sertés és a tej előállításánál, akár háttérbe is szoríthatják azokat – állítják holland kutatók.

[row cols_nr=”2″ class=”narrow”] [col size=”8″]

Jelenleg az állattenyésztés az összes mezőgazdasági terület 70%-át foglalja el. Az állati fehérjék iránti kereslet világszerte folyamatosan nő, és várhatóan akár 80 százalékkal bővül 2012 és 2050 között.

A kutatók azt találták, hogy az ehető lárvák előállításával kevesebb üvegházhatású gáz jut a levegőbe, mint a tej, csirke, sertés- és marhahús megtermelésével és kevesebb földterületre is van szükség. Tehát ezek a lárvák mindenféle állati fehérje forrásnál hatékonyabban tenyészthetők.

[/col] [col size=”4″]
Ezt is elolvasom:
2014-ben minden eddiginél korábban elérkezett a globális túlfogyasztás napja

A McDonald’s kezdi komolyan venni a környezet védelmét. A fast-food óriás azt tervezi, hogy szigorúbban ellenőrzi a felhasznált marhahús eredetét, annak érdekében, hogy támogassa a felelős és fenntartható szarvasmarha tenyésztést.

[/col] [/row]

 


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Esős napok ... 2021/04/17
    Dél felől ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, felhősödésre, éjszaka már esőre is számíthatunk. Éjszaka még csak délen, vasárnap délután viszont már északon is eshet. A fagymentes éjszakát hűvös nappal követi. A következő napokban is változékony időre számíthatunk. Eleinte több lesz a felhő, több helyen eshet, majd a hét közepén már több lesz a napsütés, de […]
  • Újabb rekordot hozott a hűvös tavasz (2021.04.16.) 2021/04/17
    2021. április 16-án országszerte a szokásosnál hűvösebb idő volt. Budapest János-hegy állomáson mindössze 4,3 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó legalacsonyabb maximum-hőmérséklet fővárosi rekordja. Az eddigi rekordot ezen a napon 1997-ben, Budapest Széchenyi-hegy állomáson mértük, akkor 4,6 fok volt Budapesten a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet.