Címlap Fenntartható fejlődés Globális problémák, fenntartható fejlődés

A leghatékonyabban előállítható állati fehérjeforrás?

A wriggly ehető lárvái talán nem is olyan sokára megtalálhatóak lesznek az áruházak polcain.

A wriggly ehető lárvái talán nem is olyan sokára megtalálhatóak lesznek az áruházak polcain. Mivel előállításuk fenntarthatóbb a csirke, a marha, a sertés és a tej előállításánál, akár háttérbe is szoríthatják azokat – állítják holland kutatók.

[row cols_nr=”2″ class=”narrow”] [col size=”8″]

Jelenleg az állattenyésztés az összes mezőgazdasági terület 70%-át foglalja el. Az állati fehérjék iránti kereslet világszerte folyamatosan nő, és várhatóan akár 80 százalékkal bővül 2012 és 2050 között.

A kutatók azt találták, hogy az ehető lárvák előállításával kevesebb üvegházhatású gáz jut a levegőbe, mint a tej, csirke, sertés- és marhahús megtermelésével és kevesebb földterületre is van szükség. Tehát ezek a lárvák mindenféle állati fehérje forrásnál hatékonyabban tenyészthetők.

[/col] [col size=”4″]

A McDonald’s kezdi komolyan venni a környezet védelmét. A fast-food óriás azt tervezi, hogy szigorúbban ellenőrzi a felhasznált marhahús eredetét, annak érdekében, hogy támogassa a felelős és fenntartható szarvasmarha tenyésztést.

[/col] [/row]

 


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Hidegfront esővel, lehűléssel 2021/12/01
    Csütörtökön hullámzó hidegfront érkezik, amely fokozatosan kiszorítja az enyhe levegőt a Kárpát-medencéből. Országszerte várható eső, a legtöbb a Dunántúl középső és délnyugati részén valószínű. A halmazállapot előbb a hegyekben (hegycsúcsokon), a csapadék vége felé már másutt is havas esőbe, havazásba válthat át. Péntek napközben a csapadékzóna távozik, mögötte átmenetileg száraz, hideg levegő érkezik.
  • Enyhe indítás 2021/11/30
    Erős nyugati, délnyugati áramlással egymást követik fölöttünk a légköri frontok. Az enyhülés kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékkal érkezik. Csütörtökön hidegfront hoz újabb csapadékot és lehűlést.