Színes mozaikok a nagyvilágból

„Talányos leletek” a magyar őstörténeti konferencián Oroszországban

Csáji László Koppány néprajzkutató-etnológus által közzétett képen egy hat és fél centiméterszer hat centiméteres bronztábla, amelyen öt sorban rovásírásnak tűnő jelek találhatók.

Csáji László Koppány néprajzkutató-etnológus által 2013. augusztus 18-án közzétett képen egy hat és fél centiméterszer hat centiméteres bronztábla, amelyen öt sorban rovásírásnak tűnő jelek találhatók.

A táblát a Naszilovo nevű i.sz. 6-8. századi település ásatási helyszíne közelében lévő erdős sztyeppén találták meg. A „talányos, de érdekfeszítő” leletet egy másikkal együtt a honfoglalást megelőző, korai magyar történelem témakörében az oroszországi őstörténeti konferencia résztvevőinek mutatták be a héten. MTI Fotó: Csáji László Koppány

Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.