Színes mozaikok a nagyvilágból

Az új-zélandi gazdaság egyik húzóágazata a nászút?

Új-Zélandnak jelentős bevétele származik a boldogító igenek kimondásából, ugyanis a szigetország tipikus esküvői-nászutas célpont.

Új-Zélandnak jelentős bevétele származik a boldogító igenek kimondásából, ugyanis a szigetország tipikus esküvői-nászutas célpont.

Eddig évente 40 ezer pár jött ide nászútra, akik 160 millió dollárt hagytak itt – állítja egy turisztikai szakember.  Ha ezt növelni tudják, az rendkívül jó lenne a gazdaságnak.

Márpedig minden esély megvan arra, hogy még több házasulandó érkezzen Új-Zélandra, ugyanis  a szigetország a 14. a világon, ahol a törvény lehetővé teszi az azonos neműeknek, hogy összeházasodjanak.

A belügyminisztérium szerint a törvény életbe lépése óta, egy hét alatt, 1000 kérelem érkezett házasságkötésre. A házasulandók között sok a külföldi pár is, jórészt Ausztráliából, de vannak Hongkongból, Oroszországból és az Egyesült Államokból is.

Az új-zélandi parlament idén áprilisban hagyta jóvá a melegházasságot közel kétharmados többséggel.

(A fotón a Coromandel Peak Heli-Wedding Wanaka látható.)

(Forrás: hu.euronews.com)

 

Facebook hozzászólás
Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Őszi napéjegyenlőség: szeptember 22. 2020/09/22
    2020. szeptember 22-én, kedden 15:30-kor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz. Már nincs visszaút, megállíthatatlanul rövidülnek a nappalok, s a sötétség egyre nagyobb szeletet hódít el napjainkból. Teszi ezt egészen decemberig, amikor új lendülettel a fény megint utat tör magának.
  • Többhetes európai anomália előrejelzés 2020/09/22
    A várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliát bemutató térképek a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) valószínűségi előrejelzései alapján készülnek, és négy hétre előre szemléltetik – heti bontásban, heti átlagértékekkel – a 20 éves modellklímától vett várható eltéréseket.