Színes mozaikok a nagyvilágból

Az új-zélandi gazdaság egyik húzóágazata a nászút?

Új-Zélandnak jelentős bevétele származik a boldogító igenek kimondásából, ugyanis a szigetország tipikus esküvői-nászutas célpont.

Új-Zélandnak jelentős bevétele származik a boldogító igenek kimondásából, ugyanis a szigetország tipikus esküvői-nászutas célpont.

Eddig évente 40 ezer pár jött ide nászútra, akik 160 millió dollárt hagytak itt – állítja egy turisztikai szakember.  Ha ezt növelni tudják, az rendkívül jó lenne a gazdaságnak.

Márpedig minden esély megvan arra, hogy még több házasulandó érkezzen Új-Zélandra, ugyanis  a szigetország a 14. a világon, ahol a törvény lehetővé teszi az azonos neműeknek, hogy összeházasodjanak.

A belügyminisztérium szerint a törvény életbe lépése óta, egy hét alatt, 1000 kérelem érkezett házasságkötésre. A házasulandók között sok a külföldi pár is, jórészt Ausztráliából, de vannak Hongkongból, Oroszországból és az Egyesült Államokból is.

Az új-zélandi parlament idén áprilisban hagyta jóvá a melegházasságot közel kétharmados többséggel.

(A fotón a Coromandel Peak Heli-Wedding Wanaka látható.)

(Forrás: hu.euronews.com)

 

Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.