Színes mozaikok a nagyvilágból

Az új-zélandi gazdaság egyik húzóágazata a nászút?

Új-Zélandnak jelentős bevétele származik a boldogító igenek kimondásából, ugyanis a szigetország tipikus esküvői-nászutas célpont.

Új-Zélandnak jelentős bevétele származik a boldogító igenek kimondásából, ugyanis a szigetország tipikus esküvői-nászutas célpont.

Eddig évente 40 ezer pár jött ide nászútra, akik 160 millió dollárt hagytak itt – állítja egy turisztikai szakember.  Ha ezt növelni tudják, az rendkívül jó lenne a gazdaságnak.

Márpedig minden esély megvan arra, hogy még több házasulandó érkezzen Új-Zélandra, ugyanis  a szigetország a 14. a világon, ahol a törvény lehetővé teszi az azonos neműeknek, hogy összeházasodjanak.

A belügyminisztérium szerint a törvény életbe lépése óta, egy hét alatt, 1000 kérelem érkezett házasságkötésre. A házasulandók között sok a külföldi pár is, jórészt Ausztráliából, de vannak Hongkongból, Oroszországból és az Egyesült Államokból is.

Az új-zélandi parlament idén áprilisban hagyta jóvá a melegházasságot közel kétharmados többséggel.

Ezt is elolvasom:
Nagy erejű, 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Új-Zélandot

(A fotón a Coromandel Peak Heli-Wedding Wanaka látható.)

(Forrás: hu.euronews.com)

 


Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Aktív légkör 2021/04/20
    Továbbra is labilis a légkör fölöttünk. A gomolyfelhőkből ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Nagyon közel leszünk a 20 fokhoz.
  • Ambiciózusabb éghajlatvédelmi intézkedések szükségesek az üvegházhatású gázok rekordmagas szintjének csökkentése érdekében 2021/04/20
    António Guterres, az ENSZ főtitkára és Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára április 19-én közösen bemutatták a globális éghajlat 2020-as állapotáról szóló értékelőt. A végleges jelentés frissíti a 2020 decemberében kiadott előzetest. Az időzítés most sem volt véletlen, közvetlenül az Egyesült Államok elnöke által a Föld napjára, április 22-ére összehívott klímacsúcs előtt tartották a sajtótájékoztatót. […]