Diákoknak Magyarország

Városfejlesztési pályázat egyetemistáknak

Kötetlen pálya - utak az okos városba címmel hirdettek pályázatot egyetemistáknak.

Kötetlen pálya – utak az okos városba címmel hirdettek pályázatot egyetemistáknak, akiktől olyan városfejlesztési elképzeléseket várnak, amelyek a közlekedési dugók enyhítésére, a parkolási helyzet megoldására vagy épp a tömegközlekedés fejlesztésére javasolnak újszerű megoldásokat.

Az IBM pályázatára elsősorban leendő mérnökök, közgazdászok, informatikusok, városszociológusok és grafikusok jelentkezését várják, de a felhívás bármely, felsőoktatásban tanuló diák számára nyitott.
A pályázók feladata, hogy azonosítsanak egy közlekedési problémát valamelyik hazai nagyvárosban, majd infografikán mutassák be, milyen megoldást találtak rá. A pályamunkák közül a legjobbakat szakértő zsűri és a közönség választja majd ki – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írják, a világ nagyvárosaiban egyre inkább elterjednek az “okos város”-t jellemző megoldások, Rio de Janeiróban például időjárás-előrejelzés biztosítja a közlekedésbiztonságot, a szingapúri forgalmi dugókat valós idejű forgalomkövetés segítségével csökkentik, Birminghamben pedig mobil alkalmazás segít parkolóhelyet találni.

Ezt is elolvasom:
A világegyetemről szóló pályázatot írtak ki diákoknak

A világszerte hasonló gondokkal küzdő nagyvárosokban egyre gyakrabban használják ki a modern technológiák nyújtotta innovatív lehetőségeket, a Gartner amerikai piackutató szerint 2015-ig világszerte már több mint négymillió speciális – például szenzorokból, járművekből, áramszolgáltatóktól, rendőrségtől származó – adatokat elemző szakemberre lesz szükség.

Az informatikai cég pályázatával most közös ötletelésre hívja a jövő szakembereit. A verseny az IBM Magyarország Facebook-oldalán (www.facebook.com/IBMMagyarorszag) fut, ahol a felhívás is olvasható, és ahol a legjobb pályaműveket a nagyközönség is láthatja majd.

(MTI)


Címkék
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Aktív légkör 2021/04/20
    Továbbra is labilis a légkör fölöttünk. A gomolyfelhőkből ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Nagyon közel leszünk a 20 fokhoz.
  • Ambiciózusabb éghajlatvédelmi intézkedések szükségesek az üvegházhatású gázok rekordmagas szintjének csökkentése érdekében 2021/04/20
    António Guterres, az ENSZ főtitkára és Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára április 19-én közösen bemutatták a globális éghajlat 2020-as állapotáról szóló értékelőt. A végleges jelentés frissíti a 2020 decemberében kiadott előzetest. Az időzítés most sem volt véletlen, közvetlenül az Egyesült Államok elnöke által a Föld napjára, április 22-ére összehívott klímacsúcs előtt tartották a sajtótájékoztatót. […]