Diagramok Diákoknak Földrajztanítás Középiskolásoknak

Interaktív térkép


Tisztelt Felhasználó!

 1. Töltse le innen a tömörített interaktív térképet!
 2. Csomagolja ki a fájlokat!
 3. Telepítse a StatPlanet.exe fájlt! A térkép használatához Adobe Flash Player lejátszó szükséges, amelyet telepítsen innen: https://get.adobe.com/flashplayer/
 4. Javasoljuk, hogy az interaktív térképet pendrive-ra telepítse/másolja, így használhatja otthon és az iskolában is.
 5. Használja a térképet! Válassza ki a legördülő menüből a megfelelő indikátort!
 6. Az adatbázis automatikusan nem frissül. A legújabb adatokhoz az interaktív térképet újra le kell tölteni 2017 augusztusában.

 


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

 • Hidegfront esővel, lehűléssel 2021/12/01
  Csütörtökön hullámzó hidegfront érkezik, amely fokozatosan kiszorítja az enyhe levegőt a Kárpát-medencéből. Országszerte várható eső, a legtöbb a Dunántúl középső és délnyugati részén valószínű. A halmazállapot előbb a hegyekben (hegycsúcsokon), a csapadék vége felé már másutt is havas esőbe, havazásba válthat át. Péntek napközben a csapadékzóna távozik, mögötte átmenetileg száraz, hideg levegő érkezik.
 • Enyhe indítás 2021/11/30
  Erős nyugati, délnyugati áramlással egymást követik fölöttünk a légköri frontok. Az enyhülés kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékkal érkezik. Csütörtökön hidegfront hoz újabb csapadékot és lehűlést.