Afrika

Amit még a tanároknak is tanulni kell: számítógép az iskolában

Az oktatásban is egyre többször használják a technológiai fejlesztéseket. És már nem csak az egyetemi mérnökképzésben, hanem az általános iskolákban is.

Az oktatásban is egyre többször használják a technológiai fejlesztéseket. És már nem csak az egyetemi mérnökképzésben, hanem az általános iskolákban is. Úgyhogy a tanároknak is ismerniük kell ezeket az eszközöket.

Az osztálytermekben a táblák, a kréták és a füzetek helyét egyre inkább átveszik a számítógépek – még a fejlődő országokban is. Kenya bizonyos részein az oktatás még ma is meglehetősen elmaradott, és a lemorzsolódási arány is hatalmas. Nemrég kiderült, a táblagépek és a letölthető alkalmazások nagyon lekötik az itteni gyerekeket is, sokan csak ezek miatt kezdtek el újra iskolába járni. A tizenhárom éves Marceline az alapvizsgákra készül. Azt mondja, az iskolákba kifejlesztett E-limu (a szó szuahéliül oktatást jelent) alkalmazással könnyebb megérteni a tananyagot, mint könyvekből. Nivi Mukherjee, a kísérleti program alapítója szerint a program a kenyai társadalom egészére is hatással lehet. Azt szeretné, ha a gyerekek többet tanulnának a környezetről, a társadalmi igazságosságról, az emberi jogokról és a pénzügyekről is. Reméli, hogy a letölthető alkalmazások forradalmasítják a tanulást Afrikában, és közelebb hozhatják a kontinenst a többihez.

(Fotó: Togói iskola, Dr. Horváth József)

A cikk itt folytatódik »

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.