Afrika

Amit még a tanároknak is tanulni kell: számítógép az iskolában

Az oktatásban is egyre többször használják a technológiai fejlesztéseket. És már nem csak az egyetemi mérnökképzésben, hanem az általános iskolákban is.

Az oktatásban is egyre többször használják a technológiai fejlesztéseket. És már nem csak az egyetemi mérnökképzésben, hanem az általános iskolákban is. Úgyhogy a tanároknak is ismerniük kell ezeket az eszközöket.

Az osztálytermekben a táblák, a kréták és a füzetek helyét egyre inkább átveszik a számítógépek – még a fejlődő országokban is. Kenya bizonyos részein az oktatás még ma is meglehetősen elmaradott, és a lemorzsolódási arány is hatalmas. Nemrég kiderült, a táblagépek és a letölthető alkalmazások nagyon lekötik az itteni gyerekeket is, sokan csak ezek miatt kezdtek el újra iskolába járni. A tizenhárom éves Marceline az alapvizsgákra készül. Azt mondja, az iskolákba kifejlesztett E-limu (a szó szuahéliül oktatást jelent) alkalmazással könnyebb megérteni a tananyagot, mint könyvekből. Nivi Mukherjee, a kísérleti program alapítója szerint a program a kenyai társadalom egészére is hatással lehet. Azt szeretné, ha a gyerekek többet tanulnának a környezetről, a társadalmi igazságosságról, az emberi jogokról és a pénzügyekről is. Reméli, hogy a letölthető alkalmazások forradalmasítják a tanulást Afrikában, és közelebb hozhatják a kontinenst a többihez.

(Fotó: Togói iskola, Dr. Horváth József)

A cikk itt folytatódik »

Facebook hozzászólás
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Szerző/fordító

Avatar

FoldrajzMagazin

A honlap szerkesztője.

Hozzászólok

Írd ide a hozzászólásodat!

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Kissé felemás kedd 2020/10/26
    Az északkeleti országrészbe világosabb (naposabb), a Nyugat-Dunántúlra szürkébb (felhősebb) időt hoz a kedd. Az esernyőre inkább csak az Alpokalján és a Kisalföld egy részén lesz szükség, és a hőmérséklet is ott maradhat el a kellemes tartománytól.
  • Jubileumi Homogenizálási Szeminárium és Interpolációs konferencia 2020/10/26
    2020. október 12-14. között zajlott a 10. Homogenizálási Szeminárium és 5. Interpolációs Konferencia az OMSZ-ban és a világ számos pontján egyszerre, ugyanis a járványügyi helyzethez alkalmazkodva, online rendeztük.