A beefalo 25-40%-kal olcsóbban termeli a húst, mint a szarvasmarha, mert kevésbé igényes a takarmányra. Ez az állat a 450 kg-os testtömeget feleannyi idő alatt éri el, mint a szarvasmarha.
A beefalo 3/8 részben bölény, 5/8 részben háziasított szarvasmarha.
Nagyjából úgy néz ki, mint egy háziasított szarvasmarha, igénytelenebb, kevesebb helyre van szüksége, sűrű és finom szőrű szőrzete miatt jól viseli az extrém időjárást (forróságot, hideget), ellenállóbb a betegségekkel szemben és ízletesebb a húsa. A beefalo borjak kis méretűek, de nagyon gyorsan növekednek.
Az USDA tesztek kimutatták, hogy a beefalo húsának magasabb fehérjetartalma, közel 1/3-dal kevesebb koleszterint tartalmaz, 79%-kal kevesebb a zsírtartalma és 66%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos marhahús. A beefalo húsa – az íze és a textúrája alapján – évek óta a „Legjobb Steak” díjat kapja az amerikai steak versenyeken.
Becslések szerint a Grand Canyon északi peremén legalább 600 beefalo barangol. Egyszerre akár 10 liter vizet is megihat egy állat, nagy súlyukkal tömöríti a talajt, más állatokat kiszorítanak az életterükből, letapossák a védett és ritka növényeket, így komoly környezeti károkat okoznak.
Hozzászólok