Amerika Ázsia és Ausztrália Országról országra

Kínai vonatok Argentínában

A legnagyobb kínai vonatgyártó vállalat, a CSR Sifang szerelvényeket fog szállítani a latin-amerikai országba.

Az argentin kormány szentesített egy kínai vonatok megvásárlásáról szóló 2,26 milliárd jüanos (368,5 millió dollár, mintegy 82,5 milliárd forint) szerződést, amelynek alapján a legnagyobb kínai vonatgyártó vállalat, a CSR Sifang szerelvényeket fog szállítani a latin-amerikai országba.

A szerdai kínai híradások szerint a csomagban vasúti berendezések szállítása, továbbá technikai szolgáltatás és képzés is szerepel. A szóban forgó vonal a fővárost, Buenos Airest köti össze a déli országrész nagyvárosi régiójával.

Az argentin kormány szerint a vonatok a legújabb technológiát képviselik, kényelmesek és biztonságosak. A szükséges hitelt a közlekedési szaktárca nyújtja.

Argentína a 2012. februári 51 halálos áldozatot követelő Buenos Aires-i vasúti katasztrófát követően döntött InterCity-közlekedésének felújításáról, egyúttal a folyamatban lévő vasúti szerződéseket is felülvizsgáltatta. A CSR így jutott első, tavaly év végén megkötött 540 millió dolláros argentínai üzletéhez a versenytársakénál sokkal alacsonyabb árajánlattal.

Ezt is elolvasom:
A szerelem piaca

A városi közlekedést szolgáló elektronikus motorvonatokra a CSR ajánlata 1,27 millió dollár volt vasúti kocsinként, míg például másik kínai nagyvállalat, a pekingi központú CNR Corporation és a francia Alstom 2 millió dollár feletti összeget jelölt meg.

A csingtaói CSR-t üzletileg és etikailag kifogásolt lépése miatt több bírálat is érte akkor, mi több, a céget az iparági kamara arra szólította fel, hogy “önként” szálljon ki az argentin piacról.
A vállalat azonban ennek nem tett eleget, sőt a legutóbb 1,05 millió dolláros kocsinkénti ajánlattal megnyerte az argentin tendert, hazai versenytársát végleg kiütve a piacról.

(MTI, a fotó illusztráció, amelynek forrása a kínai vállalat honlapja)


Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

RSS OMSZ

  • Aktív légkör 2021/04/20
    Továbbra is labilis a légkör fölöttünk. A gomolyfelhőkből ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Nagyon közel leszünk a 20 fokhoz.
  • Ambiciózusabb éghajlatvédelmi intézkedések szükségesek az üvegházhatású gázok rekordmagas szintjének csökkentése érdekében 2021/04/20
    António Guterres, az ENSZ főtitkára és Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára április 19-én közösen bemutatták a globális éghajlat 2020-as állapotáról szóló értékelőt. A végleges jelentés frissíti a 2020 decemberében kiadott előzetest. Az időzítés most sem volt véletlen, közvetlenül az Egyesült Államok elnöke által a Föld napjára, április 22-ére összehívott klímacsúcs előtt tartották a sajtótájékoztatót. […]