Címlap Színes mozaikok a nagyvilágból

Topmúzeumok

The Metropolitan Museum of Art New York City, New York
A TripAdvisor elkészítette a világ és Európa legnépszerűbb múzeumainak listáját.

1. Musée d’Orsay
Párizs, Franciaország

“Az összes mester… Lenyűgöző. Lentről elindultuk, és órákon át kacskaringóztunk felfelé. Maga az épület kiváló hátteréül szolgál a műalkotásoknak.”

“Kicsit drága a 14,5 euró belépő de megéri. Csodás képek, amiket csak filmekben vagy könyvekben láttam. A valóságban messze szebbek.”

“Kedvenc festőim és képeim közül több is itt van. Továbbra is lenyűgöz, a pályaudvar ilyen kreatív funkcióváltása. Mindig kötelező programban Párizsban.”

“Érdekes múzeum, ami egy pályaudvarból lett átalakítva.Nyugodtabb, mint a Louvre, de hasonlóan szép és értékes.Nem muszáj előre megvenni a jegyet, mert nincs sor.(helyszínen olcsóbb is).Az 5. emeleten a Monet festmények lélegzetelállítóan szépek, ajánlom mindenkinek.”

“Még előre váltott jeggyel is kb. 1 óra sorban állás kell míg átjutunk a biztonsági ellenőrzésen, de a látni való mindezért kárpótolt. Az impresszionisták nagy rajongója vagyok ezért számomra felejthetetlen élményt nyújtott a képek megtekintése. Remek fotókat készíthettem.”

FOTÓGALÉRIA

2. The National 9/11 Memorial & Museum
New York City, New York

“Az amerikai köztudatba örökre beleégett a 21. század meghatározó dátuma: 2001. szeptember 11-e. Tíz évvel az esemény után, pontosan a WTC összedőlt ikertornyainak helyén, ünnepélyes szertartás keretén belül átadták mindazok közös emlékművét, akik aznap az életüket veszítették. A Nemzeti 9/11 Emlékhely és Múzeum kétségkívül meghatja látogatóit, akiknek szíve elnehezül, valahányszor visszagondolnak rá.”

3. The Metropolitan Museum of Art
New York City, New York

“Csodálatos és elképesztő, a bútorokhoz, a művészeti és építészeti alkotásokhoz, a fegyverekhez és a zenéhez kapcsolódó gyűjteményt találunk. Már maga az épület is lenyűgöző, a tárlat pedig valóban világszínvonalú.”

4. The British Museum
London, Egyesült Királyság

“A British Museum mindenkit ámulatba ejt a világ valamennyi régi és modern kultúrájának remekműveit képviselő egyedi gyűjteményével.”

5. Prado National Museum
Madrid, Spanyolország

6. Acropolis Museum
Athén, Görögország

7. Louvre Museum
Párizs, Franciaország

8. The National WWII Museum
New Orleans, Louisiana

9. National Museum of Anthropology
Mexikóváros, Mexikó

10. War Remnants Museum
Ho Si Minh-város, Vietnam

A lista itt folytatódik »

Facebook hozzászólás
Környezettudatos vagy? Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 500 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

Hirdetés

A NAP KÉPE – NASA

Powered by Theme Mason

GÖRBE TÜKÖR

RSS OMSZ

  • Feltuningolt zivatarok 2020/06/03
    A tőlünk északkeletre lévő ciklon lassan távolodik térségünkből. Csütörtökön már délnyugati áramlással egyre melegebb, de továbbra is labilis levegő érkezik fölénk. Csütörtökön főként az ország északkeleti felén lehetnek nagyobb eséllyel zivatarok, néhol továbbra is kialakulhatnak akár hevesebb zivatarok is jégesővel, károkozó szélrohammal, nagy mennyiségű csapadékkal. Pénteken hidegfront érkezik, amely többfelé okozhat jelentős csapadékot.
  • Fokozódó labilitás 2020/06/02
    Szerdán hazánk fölött húzódik a jet stream, emiatt pedig kifejezetten labilis lesz a Kárpát-medence feletti légtömeg.