A Fehér Ház a George Washington Monument-ből
Amerika USA - útinapló

Washington D.C.

Washington D.C. egy mocsárra épült 1790-ben, egy francia tervezte meg, tudatosan megrajzolt és kigondolt utcák, terek alkotják.

Szerintem itt a legjobb a Metro-rendszer, New Yorknál modernebb és mindenhova el lehet jutni vele, ami az USA-ban igen ritka. D.C. területe nem tartozik egyik államhoz sem. A washingtoni lakosok nem rendelkeznek kongresszusi képviselettel. Így a washingtoni rendszámtáblán szereplő „képviselet nélküli adóztatás” kifejezés tény a kerületet otthonnak nevező kormány ellen. A washingtoni lakosok egészen 1961-ig nem szavazhattak az elnökválasztáson. Érdekes, hogy az angolok 1812-ben elfoglalták a várost és felégették a Fehér Házat is. A legnagyobb munkaadó a kormányzat, ami stabilitást ad az itteni szolgáltató szektornak. D.C. egyes negyedeiben a bűnözés magas, ezzel szemben a pár km-re lévő Bethesda luxus negyedben alacsony.

Rendszámtábla (forrás: wikipedia)

A fotókat a szerző készítette.

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.