Iskola Afrikában (Fotó: Pixabay / nforngwa)
Afrika Társadalom - népek, kultúrák

A szubszaharai Afrikában már a lányok kétharmada tanul

Afrikában az elmúlt néhány évtizedben számos területen történt előrelépés.

A szubszaharai Afrikában (a Szaharától délre fekvő Afrikában) nemtől függetlenül továbbra is javítani kell az oktatásban való részvételen, de a lányok esetében 2000-ben a probléma még súlyosabb volt.

Alapfokú oktatásban a lányok mindössze 44 százaléka fejezte be tanulmányait. 2020-ban ez az arány 66 százalékra növekedett, még a fiúkét is meghaladta.

A lányok továbbra is lemaradnak a fiúk mögött a középfokú oktatásban, de a különbségek az elmúlt két évtizedben csökkentek.

A szubszaharai Afrikában a lányok kétharmada vesz részt az alapfokú oktatásban

Forrás: https://www.statista.com/chart/27737/children-completing-school-in-sub-saharan-africa-by-gender

Környezettudatos vagy? Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. A részleteket itt találod. A Földrajz Magazinon már 1600 bejegyzés, cikk olvasható. 2020-ban még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Környezettudatos vagy?

Ha 1000 Ft-tal támogatod a Földrajz Magazint, akkor egy újrahasznosított Tetra Pak dobozból készült menő pénztárcát kapsz ajándékba. támogatás A részleteket itt találod.

RSS Időjárás

  • Fokozatosan megszűnik a kettős fronthatás 2019/05/31
    Már naposabb pénteknek nézünk elébe. A tegnapi borús, esős napért cserébe ma a kisalföldiek örülhetnek, oda jut a legkevesebb felhő és zápor. Sopron környékén egy kis szelet el kell viselni, ahogy a Zemplén környékén is lehetnek erős lökések. Az ország nagyobb részén sok gomolyfelhőre, és délutáni záporokra kell készülni, 20 fok körüli hőmérséklettel.