Amerika Ázsia és Ausztrália Országról országra

Kínai vonatok Argentínában

A legnagyobb kínai vonatgyártó vállalat, a CSR Sifang szerelvényeket fog szállítani a latin-amerikai országba.

Az argentin kormány szentesített egy kínai vonatok megvásárlásáról szóló 2,26 milliárd jüanos (368,5 millió dollár, mintegy 82,5 milliárd forint) szerződést, amelynek alapján a legnagyobb kínai vonatgyártó vállalat, a CSR Sifang szerelvényeket fog szállítani a latin-amerikai országba.

A szerdai kínai híradások szerint a csomagban vasúti berendezések szállítása, továbbá technikai szolgáltatás és képzés is szerepel. A szóban forgó vonal a fővárost, Buenos Airest köti össze a déli országrész nagyvárosi régiójával.

Az argentin kormány szerint a vonatok a legújabb technológiát képviselik, kényelmesek és biztonságosak. A szükséges hitelt a közlekedési szaktárca nyújtja.

Argentína a 2012. februári 51 halálos áldozatot követelő Buenos Aires-i vasúti katasztrófát követően döntött InterCity-közlekedésének felújításáról, egyúttal a folyamatban lévő vasúti szerződéseket is felülvizsgáltatta. A CSR így jutott első, tavaly év végén megkötött 540 millió dolláros argentínai üzletéhez a versenytársakénál sokkal alacsonyabb árajánlattal.

A városi közlekedést szolgáló elektronikus motorvonatokra a CSR ajánlata 1,27 millió dollár volt vasúti kocsinként, míg például másik kínai nagyvállalat, a pekingi központú CNR Corporation és a francia Alstom 2 millió dollár feletti összeget jelölt meg.

A csingtaói CSR-t üzletileg és etikailag kifogásolt lépése miatt több bírálat is érte akkor, mi több, a céget az iparági kamara arra szólította fel, hogy “önként” szálljon ki az argentin piacról.
A vállalat azonban ennek nem tett eleget, sőt a legutóbb 1,05 millió dolláros kocsinkénti ajánlattal megnyerte az argentin tendert, hazai versenytársát végleg kiütve a piacról.

(MTI, a fotó illusztráció, amelynek forrása a kínai vállalat honlapja)

Facebook hozzászólás

A Földrajz Magazinon 1400 bejegyzés, cikk olvasható. 2019-ben még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, hogy támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

TÁMOGATÓKAT KERESÜNK

A Földrajz Magazinon 1400 bejegyzés, cikk olvasható. 2019-ben még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, hogy támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

A nap képe - NASA

Nézze meg a NASA által készített, naponta frissülő fotókat!