Diákoknak Magyarország

Városfejlesztési pályázat egyetemistáknak

Kötetlen pálya - utak az okos városba címmel hirdettek pályázatot egyetemistáknak.

Kötetlen pálya – utak az okos városba címmel hirdettek pályázatot egyetemistáknak, akiktől olyan városfejlesztési elképzeléseket várnak, amelyek a közlekedési dugók enyhítésére, a parkolási helyzet megoldására vagy épp a tömegközlekedés fejlesztésére javasolnak újszerű megoldásokat.

Az IBM pályázatára elsősorban leendő mérnökök, közgazdászok, informatikusok, városszociológusok és grafikusok jelentkezését várják, de a felhívás bármely, felsőoktatásban tanuló diák számára nyitott.
A pályázók feladata, hogy azonosítsanak egy közlekedési problémát valamelyik hazai nagyvárosban, majd infografikán mutassák be, milyen megoldást találtak rá. A pályamunkák közül a legjobbakat szakértő zsűri és a közönség választja majd ki – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írják, a világ nagyvárosaiban egyre inkább elterjednek az “okos város”-t jellemző megoldások, Rio de Janeiróban például időjárás-előrejelzés biztosítja a közlekedésbiztonságot, a szingapúri forgalmi dugókat valós idejű forgalomkövetés segítségével csökkentik, Birminghamben pedig mobil alkalmazás segít parkolóhelyet találni.

A világszerte hasonló gondokkal küzdő nagyvárosokban egyre gyakrabban használják ki a modern technológiák nyújtotta innovatív lehetőségeket, a Gartner amerikai piackutató szerint 2015-ig világszerte már több mint négymillió speciális – például szenzorokból, járművekből, áramszolgáltatóktól, rendőrségtől származó – adatokat elemző szakemberre lesz szükség.

Az informatikai cég pályázatával most közös ötletelésre hívja a jövő szakembereit. A verseny az IBM Magyarország Facebook-oldalán (www.facebook.com/IBMMagyarorszag) fut, ahol a felhívás is olvasható, és ahol a legjobb pályaműveket a nagyközönség is láthatja majd.

(MTI)

Facebook hozzászólás
Címkék
Támogatom a Földrajz Magazint

TÁMOGATÓKAT KERESÜNK

RSS Időjárás

  • Lehűlés kezdődik, napról napra mérséklődik a felmelegedés 2018/11/13
    Változás kezdődik időjárásunkban. Egy érintőleges hidegfront mögött szerdán már hidegebb levegő éri el a Kárpát-medencét. Mérséklődik a felmelegedés, de a csúcsérték még így is az ilyenkor megszokottnál magasabban alakul. Számottevő csapadék továbbra sem várható.

A NAP KÉPE – NASA

A nap képe - NASA

Nézze meg a NASA által készített, naponta frissülő fotókat!