Magyarország

Hungarikum lett az alföldi kamilla

Balmazújváros, 2015. október 16. Válogatott kamilla a Herbária Zrt. balmazújvárosi gyógynövény-feldolgozó üzemében 2015. október 16-án. Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bõvült a hungarikumok listája október 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája.

Hungarikum: gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

debreceni
Debreceni pároskolbász
fröccs_nap
Fröccs
bajaihalaszle
Bajai halászlé

http://www.hungarikum.hu/

Facebook hozzászólás
Támogatom a Földrajz Magazint

FoldrajzMagazin

A honlap szerkesztője.

Hozzászólok

Írd ide a hozzászólásodat!