Címlap Diákoknak Földrajztanítás

Természettudományos Oktatási Szakkiállítás

A Természettudományos Oktatási Szakkiállítás létrehozásában az együttműködés szándéka húzódik meg.

A magyar köznevelési rendszer működési keretei jelentős átalakuláson mennek át napjainkban. E változások közepette is érdemes azonban tudatosítanunk magunkban, hogy az iskolai élet középpontjában a diákjaink érdekében, velük együtt végzett fejlesztő munkánk áll. A Természettudományos Oktatási Szakkiállítás célja, hogy bemutassa azokat az értékeket, amelyet nap mint nap végzett tevékenyésgünk jelent. Ez az érték az, amely a hazai természettudományos oktatást minden ismert nehézségével együtt is hasznossá tette eddig és amely értéket a bekövetkező változások is támogatni szándékoznak.

A Természettudományos Oktatási Szakkiállítás létrehozásában az együttműködés szándéka húzódik meg. A négy szervezet összefogása ezúttal – sajnos mára talán szokatlanul is – nem valami ellen, hanem valami mellett szerveződik. A hazai természettudományos oktatásban számos olyan kezdeményezés létezik, amelyet még a szakmánkon belüli széles nyilvánosság számára is elérhetetlen. Célunk annak a sokszínű értékvilágnak a bemutatása, amely a mindennapok természettudományokat oktató pedagógiai munkájában rejtőzik.

A Természettudományos Oktatási Szakkiállításon tanárok és diákok mutathatják be a természettudományos oktatásban használt módszereiket. Bemutatókat várunk egyszerű poszterek, rövidfilmek, illetve rövid előadások formájában. Ezúttal azonban nem csupán a diákokkal végzett kutatási vagy versenyeredmények, hanem szokványos szakköri órák, sőt tanórai foglalkozások vagy épp egyetlen kísérlet, feladatmegoldási módszerek is bemutatásra kerülhetnek. A rendezvény célja kifejezetten nem az lenne, hogy új dolgok jöjjenek létre, sokkal inkább az, hogy a már működő és eredményes pedagógiai gyakorlatokat mutassuk be. Nem feltétel az sem, ha semmilyen díjat nem nyert korábban a bemutatni kívánt szakmai módszer vagy az ezzel dolgozó diákok sem.

Hogy a kezdeményezés eredményes lehessen, ahhoz csupán értékes idejükből szeretnénk kérni egy kicsit. Minden más feltételt: utazást, étkezést, kiállító helyet, nyilvánosságot és a résztvevő diákok számára némi jutalmat is igyekszünk biztosítania résztvevők számára. A kiállító pedagógusok számára pedig oklevelet állítunk ki, amely hozzájárulhat az új típusú minősítési rendszerben szükséges tanári portfólió értékéhez is.

A kiállítás részleteit az alábbi oldalak illetve a szeptember 28-tól üzemelő http://kiallitas.mabite.info honlap tartalmazza, és itt lehet jelentkezni is.

Rendezők:

  • Eötvös Loránd Fizikai Társulat – Tanári Szakosztály
  • Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete
  • Magyar Kémikusok Egyesülete – Kémia Tanári Szakosztály
  • Kutató Tanárok Országos Szövetsége

Időpont:         2013. október 19.szombat 10:00-16:00

Helyszín:       Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet

1068 Budapest Városligeti fasor 42.

A részletes tájékoztató letölthető pdf formátumban

Facebook hozzászólás
Támogatom a Földrajz Magazint

FoldrajzMagazin

A honlap szerkesztője.

Hozzászólok

Írd ide a hozzászólásodat!

TÁMOGATÓKAT KERESÜNK

RSS Időjárás

  • Változékonyabb időre számíthatunk 2018/10/17
    A Kárpát-medencétől keletre anticiklon helyezkedik el. Ugyanakkor a medencétől északnyugatra egy magassági hidegörvény található. Ez a hidegörvény holnap térségünk fölé helyeződik.

A NAP KÉPE – NASA

A nap képe - NASA

Nézze meg a NASA által készített, naponta frissülő fotókat!