Címlap Fenntartható fejlődés Globális problémák, fenntartható fejlődés

A leghatékonyabban előállítható állati fehérjeforrás?

A wriggly ehető lárvái talán nem is olyan sokára megtalálhatóak lesznek az áruházak polcain.

A wriggly ehető lárvái talán nem is olyan sokára megtalálhatóak lesznek az áruházak polcain. Mivel előállításuk fenntarthatóbb a csirke, a marha, a sertés és a tej előállításánál, akár háttérbe is szoríthatják azokat – állítják holland kutatók.

[row cols_nr=”2″ class=”narrow”] [col size=”8″]

Jelenleg az állattenyésztés az összes mezőgazdasági terület 70%-át foglalja el. Az állati fehérjék iránti kereslet világszerte folyamatosan nő, és várhatóan akár 80 százalékkal bővül 2012 és 2050 között.

A kutatók azt találták, hogy az ehető lárvák előállításával kevesebb üvegházhatású gáz jut a levegőbe, mint a tej, csirke, sertés- és marhahús megtermelésével és kevesebb földterületre is van szükség. Tehát ezek a lárvák mindenféle állati fehérje forrásnál hatékonyabban tenyészthetők.

[/col] [col size=”4″]

A McDonald’s kezdi komolyan venni a környezet védelmét. A fast-food óriás azt tervezi, hogy szigorúbban ellenőrzi a felhasznált marhahús eredetét, annak érdekében, hogy támogassa a felelős és fenntartható szarvasmarha tenyésztést.

[/col] [/row]

 

Facebook hozzászólás
Támogatom a Földrajz Magazint

TÁMOGATÓKAT KERESÜNK

RSS Időjárás

  • Változékonyabb időre számíthatunk 2018/10/17
    A Kárpát-medencétől keletre anticiklon helyezkedik el. Ugyanakkor a medencétől északnyugatra egy magassági hidegörvény található. Ez a hidegörvény holnap térségünk fölé helyeződik.

A NAP KÉPE – NASA

A nap képe - NASA

Nézze meg a NASA által készített, naponta frissülő fotókat!