Việt Nam 2018

Hội An 1.

Pihenő útközben

Hue-ból Hoi Anba busszal mentünk. Amikor beállt a busz, teljesen gyanútlanul felszálltam, és ülések helyett ágyakat láttam. 😀 Nekem teljesen új volt a fekvőbusz fogalma, így nézett ki belülről:

A 137 km-t 4 óra alatt tettük meg, így még jól is jött, hogy ki lehetett nyújtózni!A közlekedés továbbra is botrányos, egyszerűen nem értem, hogy miért nem láttam még balesetet… Még megfigyelés tárgyát képezi a duda használatának a  szabálya. Azt ugyanis mindenki nyomja, szinte folyamatosan.  Valahol itt lehet a kutya elásva…

Hoi Anba érkezve megrohanták a buszt a taxisok. Mi először elvonultunk, megnéztük a térképen, hogy egyáltalán hol vagyunk, mert lehet, hogy a szállás csak pár száz méterre van… Majd kiválasztottuk azt a sofőrt, aki taxishiénának nem nevezhető módon, egyszerűen ült a kocsijában. Aztán kiderült, hogy ennek mi volt az oka: egy szót sem tudott angolul, és a jogsija is kb. pár napos lehetett. Nagyon lassan haladt, nézte a váltót, amikor váltott, megállt, amikor csörgött a telefon, de azonnal elindította az órát, kezelte a csomagot, szóval nagyon szimpatikus volt!!!
A szállás a nagyon kellemes HT Village Villa. Egy fiatal srác a tulajdonos (Wiu), látszik, hogy ügyel a részletekre, ott van a szeme mindenen. Végtelenül kedves és figyelmes volt mindenki, a szoba makulátlanul tiszta, tágas, óriási ablakokkal:

A reggelinél mindenre gondoltak, és isteni volt a házi joghurt és a tavaszi tekercs! A délutánt szervezéssel töltöttük: kiderült ugyanis, hogy csak éjszakai busz van Nha Trangba, így itt elveszítünk egy napot +1 éjszakát. :(Ezért okosan kell beosztanunk az időnket. Innen terveztük a kirándulást My Sonba, ami egy napot igénybe vesz, ezért először azt foglaltuk le másnapra és egyúttal megvettük a buszjegyet is Nha Trangba. Így még lesz egy egész napunk is városnézésre Hoi Anban.

Este Krisztián új kedvencénél, Big Momnál vacsoráztunk, aki bánh mit készít. Ez egy ropogós baguette-es szendvics, amibe mindenféle finomságot töltenek: sült húst, disznósajtot, csíkokra vágott sárgarépát és japán retket (daikon), uborkát, salátát, koriandert, mentát és chiliszószt.


Egy “háziasított” francia szendvicsnek nevezném… Nagyon finom, otthon is meg fogjuk csinálni!

Szatmári Gabi (2018. december 23.)

Facebook hozzászólás
Címkék

A Földrajz Magazinon 1400 bejegyzés, cikk olvasható. 2019-ben még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, hogy támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

Szerző/fordító

Szatmári Gabi

Hozzászólok

Írd ide a hozzászólásodat!

TÁMOGATÓKAT KERESÜNK

A Földrajz Magazinon 1400 bejegyzés, cikk olvasható. 2019-ben még több érdekes és színvonalas cikket szeretnénk megjelentetni. Ehhez anyagi támogatásra van szükségünk. Kérjük, hogy támogassa a magazin kiadóját, a Földrajzverseny Alapítványt! Köszönjük.

A NAP KÉPE – NASA

A nap képe - NASA

Nézze meg a NASA által készített, naponta frissülő fotókat!